Loading...

Rijvereniging Heihof

Balans van mens en paard

Over Rijvereniging Heihof

Wij willen als ruitervereniging graag dat onze ruiters het juiste advies krijgt en plezier hebben in de paardensport.

Bob Remmen
Rijvereniging Heihof bestaat bijna 50 jaar, en is indertijd opgericht om mensen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan wedstrijden. Vanaf 1972 organiseren we jaarlijks concoursen, zowel outdoor als indoor. Met de groei en bloei van het manegebedrijf in de jaren 70, 80 en 90 hebben we in samenwerking met het manegebedrijf verschillende activiteiten georganiseerd; onderlinge wedstrijden, oriëntatieritten, speurtochten, spooktochten, busreizen naar Equitana Essen en Hengstenparade Warendorf. Ons jaarlijkse concours voor dressuur- en springruiters is telkens een groot feest.

Van 2000 tot 2010 hebben we door gebrek aan terreinen geen buiten concours kunnen organiseren. Sinds 2010 organiseren we weer buiten concoursen, helaas alleen dressuur of springen. Voor beide tegelijk hebben we geen terrein, maar het is wel weer een echt feest. Sinds de aanleg van de nieuwe buitenpiste worden deze concoursen weer op Paardencentrum Heihof gehouden.

Rijvereniging Heihof heeft een nauwe band met Paardencentrum Heihof. Door de intensieve samenwerking is het ons doel om meer verbinding tussen de manege en de rijvereniging te krijgen. We zijn op zoek naar activiteiten die voor zowel de manegeruiter als voor de wedstrijdruiter interessant zijn. Een mooi voorbeeld is de rubriek zonder startkaart die gereden wordt op onze officiële wedstrijddagen. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid om in een echte wedstrijdambiance aan start te verschijnen.
Als vereniging organiseren we ook verschillende clinics, een openbare les waarbij de ruiters en de toeschouwers beide intensief betrokken worden. Al onze leden ongeacht niveau kunnen meedoen aan deze clinics. Als vereniging willen we op deze manier een bijdrage leveren aan de balans tussen ruiter en paard, en er voor te zorgen dat onze leden nog meer van de ruitersport kunnen genieten. Door de samenwerking met Paardencentrum Heihof, worden op die locatie ook onze clinics verzorgt. Zo zijn Chris en Jeanette Haazen trouwe supporters als het gaat om het geven van een jaarlijkse clinic.

In het najaar organiseren we ook workshops of informatieve bijeenkomsten. Dit kunnen lezingen zijn over het paard, zodat we onze ruiters meer kennis willen bieden over het welzijn van het paard, voor de meeste van ons een waardevol familielid. Maar ook ontspannende workshops, zo is er een avond gewerkt aan het maken van een mooie frontriemen.

Wil je lid worden of wil je meer informatie met betrekking tot het lidmaatschap kun je onze folder en het aanmeld formulier HIER downloaden. Mocht je lid willen worden kan je het aanmeldformulier invullen en mailen naar info@rvheihof.nl